Samsung Hírek

A Consumer Technology Association 43 Innovációs Díjjal ismerte el a Samsung egyedülálló mérnöki és tervezői teljesítményét

Samsung Galaxy Watch4

 

Budapest, 2021. november 17. – A Samsung 43 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES® 2022 Innovációs Díját, köztük négy, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA)™ szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású eszközöket ismerik el számos termékkategóriában.

 

A Samsung több különböző területen is jól szerepelt, a CTA pedig olyan innovációit is díjazta, amelyek a teljes iparágra és a felhasználók életére egyaránt hatással vannak. Idén a Samsung termékei számos kategóriában kerültek a legjobbak közé, mint például a számítógépes kiegészítők, a számítógépes hardverek és komponensek, a digitális képalkotás és fényképezés, a beágyazott technológiák, a gaming, a fülhallgatók és személyi audiórendszerek, az egészség és wellness, a háztartási gépek, az otthoni audiovizuális eszközök és kiegészítők, a mobileszközök és kiegészítők, az okosotthon megoldások, a szoftverek és mobilalkalmazások, a fenntarthatósági megoldások, a viselhető okoseszközök és a vizuális kijelzők.

 

A CES Innovációs Díját a világhírű kiállítás tulajdonosa és szervezője, a Consumer Technology Association, CTA támogatja. Az idei, teljesen digitálisan megtartott esemény után a CES 2022 visszatér Las Vegasba. A januári rendezvényen Jong-Hee Han, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának vezetője és elnöke is a nyitóbeszédet tartó előadók között lesz. A Samsung képviselője január 4-én, kedden, helyi idő szerint 18:30-kor[1] szólal fel a Las Vegas-i Venetian szálloda Palazzo báltermében.

 

A Samsung díjnyertes termékei között a következők is megtalálhatók:

 

Innovációs Díjat nyertek:

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Samsung Galaxy Z Fold3 5G – A Galaxy Z Fold3 a Samsung kiemelkedő kameratechnológiáját egy teljesen új kialakítású készülékben alkalmazza, ezzel díjat nyert a mobileszközök és kiegészítők, valamint a digitális képalkotás és fényképezés kategóriákban is. A Galaxy Z Fold3 a Samsung által elindított hajlítható kijelzős termékkategória legújabb csúcskészüléke. A kihajtható készülékek közül elsőként rendelkezik IPX8 vízállósággal, emellett megtalálható benne a Samsung első kijelző alatti kamerája és támogatja az S Pent[2], mindezt egy 7,6 colos kijelzőn, amely összecsukva könnyen zsebre tehető. A formavilágnak és az egyedi mérnöki megoldásoknak köszönhetően a Galaxy Z Fold3 különleges felhasználói élményt kínál.

Samsung Galaxy Watch4

Samsung Galaxy Watch4 – Az egészség és wellness, valamint a viselhető okoseszközök kategóriában is díjazott Galaxy Watch4 újratervezett operációs rendszerével és felhasználói felületével, kifinomult kialakításával és új fitnesz funkcióival a Samsung eddigi legkiemelkedőbb okosórája. A Samsung legfejlettebb BioActive érzékelőjének köszönhetően a felhasználók megmérhetik a véroxigén szintjüket és a pulzusukat. Az új testösszetételmérővel tizenöt másodperc alatt megismerhető a vázizomzat tömege vagy a testzsírszázalék. Az új operációs rendszernek és a felhasználói felületnek köszönhetően a Galaxy Watch4 az eddigi legkönnyeben kezelhető Samsung okosóra, amely új korszakot nyit a viselhető eszközök fejlesztésében.

Samsung Galaxy A Series

Samsung Galaxy A Sorozat – A mobileszközök és kiegészítők kategória újabb nyertese a Galaxy A széria, amelynek öt különböző készüléke elérhető áron kínál számos innovatív megoldást a felhasználóknak. A sokoldalú kamerarendszerekkel látványos fotók készíthetők, a lenyűgöző kijelzőkön különleges élmény a tartalomfogyasztás, mindezek pedig hosszú ideig élvezhetők a hosszú élettartamú, gyorsan tölthető akkumulátorral. A Galaxy A sorozat készülékei közül bárki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet, a 120 Hz frissítési rátájú kijelzővel és IP67 por- és vízállósággal érkező A52 5G-től egészen a Samsung legalacsonyabb árú 5G készülékéig, az A32 5G modellig.

Samsung Galaxy Buds2

Samsung Galaxy Buds2 – A fülhallgatók és személyi audiórendszerek kategóriában díjazott Galaxy Buds2 innovatív megoldásaival a Samsung audiótermékeinek sikereire épít. Az újragondolt dizájnnak köszönhetően az elérhető árú Buds2 kisebb és könnyebb lett, így egész nap kényelmesen viselhető, valamint a felhasználók kedvenc funkciói is megtalálhatók rajta. A fülhallgatók aktív zajszűréssel, dinamikus kétutas hangszórókkal és továbbfejlesztett Környezeti hang móddal biztosítanak lenyűgöző hangzást. A Galaxy Buds2 prémium minőségű fülhallgató köszönhetően a legújabb hangtechnológiának és a stílusos megjelenésnek.

Samsung SmartTag

Samsung Galaxy SmartTag+ – A SmartTag+ szintén a mobileszközök és kiegészítők kategóriában nyert díjat. Az okoseszközzel a felhasználók nyomon követhetik a mindennapi életük legfontosabb tartozékait. Az UWB[3] technológiával a SmartTag+ képes meghatározni az egyes eltűnt tárgyak pontos helyzetét[4]. Elég a Galaxy SmartTag+ eszközt a kulcscsomóhoz, pénztárcához vagy egy kisállat nyakörvéhez rögzíteni és azok sosem tűnnek el többé. Legyen a keresett tárgy a szomszéd szobában vagy akár egy másik utcában, a SmartThings Find szolgáltatással a kompatibilis Galaxy okostelefonok kijelzőjén AR jelzések vezethetik el a felhasználókat a SmartTag+ helyzetéhez.

 

Samsung 512GB DDR5 RDIMM ― A Samsung első 512GB DDR5 RDIMM memóriája nagyszerűen alkalmazható olyan újgenerációs technológiáknál, mint a mesterséges intelligenciához szükséges nagyteljesítményű számítógépek, a felhőszolgáltatások vagy az adatközpontok szerverei. Az 512GB-os modulban 40 integrált DRAM csomag található, mindegyikben nyolc darab 16Gb-os DDR5 lapkával. A magas kapacitású, nagy sebességű chipek fejlett alacsony feszültségű folyamattal működnek, a TSV technológia pedig megakadályozza a jelentős teljesítménycsökkenést. Ezeket a fejlesztéseket ismerték el a számítógépes hardverek és komponensek kategóriában.

Samsung ISOCELL HP1

Samsung ISOCELL HP1 ― Az ISOCELL HP1 szenzor a beágyazott technológiák győztese, a vállalat első 200MP-es 0.64 μm-es mobil képérzékelőjeként. A HP1 16,384 x 12,288 képpontot biztosít az 1/1.22-es optikai formátumhoz. A 4×4-es pixel-binning technológiával a szenzor 16 különálló pixelből állít elő egy nagyméretű, 2.56 μm-es képpontot, így képes tiszta, 12,5 MP-es képeket készíteni még korlátozott fényviszonyok mellett is. A szenzor képes éles videókat készíteni ultramagas felbontásban, akár 8K-ban, 30 fps mellett.

###

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

[1] Közép-európai idő szerint január 5-én, 3:30-kor.

 

[3] Ultra-wideband, ultraszélessávú technológia.

[4] A funkció az UWB technológiával rendelkező Galaxy készülékeken érhető el, beleértve a Galaxy Note20 Ultra, a Galaxy S21+, a Galaxy S21 Ultra, a Galaxy Z Fold2 és a Z Fold3 5G készülékeket.