Samsung Hírek

Bemutatkoztak a legújabb Samsung Galaxy Tabok

 

Budapest, 2021. május 27. – A Samsung új táblagépekkel bővíti okoseszköz-portfólióját. A Galaxy Tab S7 FE a Tab S7 közönségkedvenc megoldásait hozza el, mint például a nagyméretű kijelzőt és a multitasking funkciókat. A Galaxy Tab A7 Lite egy sokoldalú, kompakt tablet, amelyet a felhasználók bárhová könnyen magukkal vihetnek, így akár a távmunkához is ideális.     

 

„A tabletek iránti kereslet folyamatosan nő. Legyen szó távoli munkavégzésről vagy tanulásról, kapcsolattartásról vagy szórakozásról, a felhasználók olyan eszközöket keresnek, amelyek képesek lépést tartani a digitalizált életmóddal – mondta el Woncheol Chai, a Samsung mobilkommunikációs üzletág élménytervező csapatának vezetője és alelnöke. – Örömmel mutatjuk be a technológiákat, amelyek megkönnyítik a hétköznapokat. A Galaxy Tab S7 FE és a Galaxy Tab A7 Lite olyan különleges funkciókkal érkeznek, amelyek sokoldalúan használhatók az élet számos területén.”

 

Samsung Galaxy Tab S7 FE

A Galaxy Tab S7 FE elhozza a Galaxy felhasználók legkedveltebb funkcióit. A tabletek esetében az egyik a legfontosabb tulajdonság a kijelző mérete. A Tab S7 FE nagy, 12,4 colos[1] kijelzőjén élmény a kikapcsolódás és minden eddiginél hatékonyabb lehet a munkavégzés.

Galaxy Tab S7 FE MysticGreen Front With S Pen

A Galaxy Tab S7 FE-vel minden nap hatékonyan telhet. A készülék dobozában található S Pennel a felhasználók a legtöbbet hozhatják ki a hatalmas kijelzőből és könnyedén navigálhatnak a feladataik között. A Samsung Notes alkalmazással a kézzel írt jegyzetek azonnal szöveggé alakíthatók, az automatikus jelölésekkel pedig könnyen rendben is tarthatók. Az Okos keresés funkcióval bármelyik feljegyzés azonnal megtalálható, akár kézzel, akár géppel írták.

 

A Galaxy Tab S7 FE azoknál a projekteknél is nagy segítség lehet, ahol egyszerre több alkalmazást vagy böngészőlapot szükséges megnyitni. A multitasking is egyszerű, hiszen a Többablakos módban egyszerre akár három különböző applikáció is megnyitható. A felhasználók egyszerre böngészhetnek az interneten, jegyzetelhetnek egy másik ablakban, miközben akár egy videót is elindíthatnak. Az Alkalmazáspár segítségével beállíthatók a kedvenc appok, amelyek a Többablakos mód megnyitásakor egy mozdulattal, egyszerre elindíthatók.

 

A Galaxy Tab S7 FE ideális megoldást jelenthet azok számára, akik a legmagasabb szintű hatékonyságra törekednek. A Samsung DeX és a Billentyűzetes tok[2] segítségével a táblagép teljes értékű laptopként is használható, a felhasználói felület ilyenkor PC-szintű élményt biztosít, a napi feladatok pedig még gyorsabban végezhetők el. A Másodlagos kijelző[3] funkcióval a Galaxy Tab S7 FE akár egy számítógép extra kijelzőjeként is működhet, ezzel fokozva a hatékonyságot.

galaxy tab s7 fe mysticblack front with s pen

A Galaxy Tab S7 FE rendelkezik az ötletek megvalósításához szükséges funkciókkal, így az önkifejezés lehető legkreatívabb módját biztosítja. Az S Pen segítségével tiszta és éles rajzok készíthetők a Clip Studio Painthez vagy a Canvahoz[4] hasonló programokban. A Clip Studio Paint új felhasználói számára az ingyenes 6 hónapos próbaverzió[5] ad lehetőséget a kísérletezésre. A lelkes jegyzetelők örömére a Noteshelf is ingyenesen[6] érhető el. Ebben az alkalmazásban az S Pen segítségével részletes, színes jegyzetek készíthetők, amelyekkel a kreatív szakemberek pontosan kifejezhetik a gondolataikat.

 

A Galaxy Tab S7 FE, amely a Tab S7 elegáns és stílusos megjelenésével érkezik, három lenyűgöző színben lesz kapható: Misztikus Fekete, Misztikus Ezüst és Misztikus Zöld. A Galaxy Tab S7 FE keskeny kialakítású és könnyű, emellett nagy teljesítményű akkumulátorral érkezik, amelynek köszönhetően a streamelés, a munkavégzés vagy a tartalomgyártás is könnyebb és ritkábban van szükség töltésre.

 

Samsung Galaxy Tab A7 Lite

A Galaxy Tab A7 Lite egy könnyű, mobilis útitárs, amellyel egyszerű a tartalomkészítés és különleges élmény a játék, mindez elérhető áron. A kompakt Galaxy Tab A7 Lite 8,7 colos kijelzője egy letisztult, tartós fém házban helyezkedik el, így könnyedén hordozható. A kijelző körüli keskeny káváknak és az erőteljes hangzású Dolby Atmos Dual hangszóróknak köszönhetően a Galaxy Tab A7 Lite táblagépeken a felhasználók kedvenc filmjei, tévéműsorai és a játékokok még magasabb minőségben élvezhetők.

Galaxy Tab A7 Lite Silver Front

A 32GB belső tárhellyel, amely MicroSD kártyával akár 1 TB-ig is bővíthető, rengeteg szabad hely áll majd rendelkezésre, a nyolcmagos processzor pedig biztosítja a mentett tartalmak zökkenőmentes és gyors lejátszását. A hosszú üzemidőt biztosító akkumulátorral, a 15 wattos Adaptív gyorstöltéssel[7] és az opcionálisan elérhető LTE csatlakozással[8] a Galaxy Tab A7 Lite kiválóan alkalmas az aktuálisan legnépszerűbb sorozatok követésére vagy akár egy hosszabb utazás közbeni játékra. A tartós fém borítással és keskeny kávákkal érkező Galaxy Tab A7 Lite Szürke és Ezüst színekben lesz elérhető.

Galaxy Tab A7 Lite Silver Back

Samsung TV Plus és Galaxy ökoszisztéma

A Samsung Galaxy Tab S7 FE vagy a Galaxy Tab A7 Lite megvásárlásával a felhasználók a YouTube Premium[9] ingyenes próbaverziójához is hozzáférhetnek, így több órányi szórakoztató tartalmat érhetnek el, hirdetések nélkül.

 

Az új Galaxy Tab S7 FE és a Galaxy Tab A7 Lite könnyedén működik együtt a Galaxy ökoszisztéma többi készülékével, a telefonoktól egészen a fülhallgatóig. A felhasználók fogadhatnak hívásokat vagy küldhetnek szöveges üzeneteket[10] a táblagépen, a Samsung fiókjukon keresztül, amikor a telefonjuk éppen nincs kéznél. Az egyes készülékek között könnyedén másolhatók a szövegek vagy képek. A Samsung Internet[11] böngészőn keresztül a felhasználók egyszerűen válthatnak a telefonos böngészéséről a Galaxy Tab S7 FE vagy a Galaxy Tab A7 Lite kijelzőjére. Ha zenehallgatás vagy egy videó közben hívás érkezik az okostelefonra, a Galaxy Buds[12] automatikusan képes átváltani a Galaxy Tab S7 FE vagy a Galaxy Tab A7 Lite készülékekről a mobilra.

 

Elérhetőség

Magyarországon a Galaxy Tab S7 FE 5G változata június 18-tól 269.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz kapható. A Galaxy Tab A7 Lite Wi-Fi és LTE változata július 16-tól, 69.990 és 79.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető a hazai üzletekben. A Galaxy Tab S7 FE WI-FI változata várhatóan 2021 második félévében érkezik Magyarországra.

 

A készülékekről további információ a https://www.samsung.com/hu/tablets/ weboldalon érhető el.

 

Tech Specs

Samsung Galaxy Tab S7 FE
Kijelző 12,4 colos* 2560×1600 (WQXGA) TFT

*A kijelző teljes téglalapként, átlósan mérve a lekerekített sarkokat nem számítva; a valós felület kisebb lehet a lekerekített sarkok miatt.

OS Android 11
Méret 185,0 x 284,8 x 6,3 mm
Tömeg* 608 g

*Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Kamera [Hátlapi] 8MP AF

[Előlapi] 5MP

Memória* 4GB RAM és 64GB belső tárhely /

6GB RAM és 128GB belső tárhely

microSD** akár 1TB-ig

*Az elérhető tárhely országtól és szolgáltatótól függően változhat. A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől függően változhat.

**A MicroSD kártya külön vásárolható meg.

AP Nyolcmagos processzor

2×2.2GHz + 6×1.8GHz

Akkumulátor* 10,090 mAh (45W Szupergyors töltés támogatás**)

*Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között.

** A 45W és 25W gyorstöltő külön vásárolható meg.

Csatlakoztathatóság* 5G**

LTE

Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac),

Wi-Fi Direct, Bluetooth® v5.0

* Az 5G/LTE modellek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

** Optimális 5G kapcsolatot igényel. A valós sebesség az országtól, szolgáltatótól és a felhasználói környezettől függően változhat.

Szín* Misztikus Fekete

Misztikus Ezüst

Misztikus Zöld

* A színek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Csatlakozók Type C USB 3.2 Gen1 (DP Output)
Szenzorok Gyorsulásmérő, Iránytű, Giroszkóp, Hall-érzékelő, környezeti fényérzékelő
GPS GPS+GLONASS, Beidou, Galileo
Audio Dual Stereo hangszórók AKG és Dolby Atmos® hangzással
Video Felvétel: FHD (1920×1080) @ 30fps

Playback: UHD (3840×2160) @ 30fps

Kiegészítők* S Pen (a dobozban), Book Cover tok, Billentyűzetes tok

*Egyes kiegészítők külön vásárolhatók meg.

 

Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Kijelző 8,7 colos* 1340×800 (WXGA+) TFT

*A kijelző teljes téglalapként, átlósan mérve a lekerekített sarkokat nem számítva; a valós felület kisebb lehet a lekerekített sarkok miatt.

OS Android 11
Méret 212,5 x 124,7 x 8,0mm
Tömeg* Wi-Fi verzió: 366g

LTE verzió: 371g

Kamera [Hátlapi] 8MP AF

[Előlapi] 2MP​

Memória* 3GB RAM és 32GB belső tárhely

microSD** akár 1TB-ig

*Az elérhető tárhely országtól és szolgáltatótól függően változhat. A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől függően változhat.

**A MicroSD kártya külön vásárolható meg.

AP Nyolcmagos processzor

4×2.3GHz + 4×1.8GHz

Akkumulátor* 5,100 mAh​ (15W Adaptív Gyorstöltés támogatás**)

*Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között.

** A 45W és 25W gyorstöltő külön vásárolható meg.

Csatlakoztathatóság* LTE*

Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac),

Wi-Fi Direct, Bluetooth® v5.0

* Az LTE modellek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Szín* Szürke, Ezüst

* A színek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Csatlakozók Type C USB 2.0, 3.5mm jack​
Szenzorok Gyorsulásmérő, Iránytű, környezeti fényérzékelő
GPS GPS+GLONASS, Beidou, Galileo
Audio Dual Stereo hangszórók, Dolby Atmos® hangzással
Video Felvétel: FHD (1920×1080) @ 30fps

Playback: FHD (1920×1080) @ 30fps

Kiegészítők* Book Cover tok, Átlátszó tok

*Egyes kiegészítők külön vásárolhatók meg.

 

*A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, beleértve, de nem kizárólag a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, előzetes figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak. 

 

###

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

 

[1] A kijelző teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A valós felület kisebb a lekerekített sarkok miatt.

[2] A Billentyűzetes tok külön vásárolható meg.

[3] A Másodlagos kijelző használatához WiDi (Wireless Display)-képes Windows 10 PC és Windows 10 v.2004 vagy annál újabb operációs rendszer szükséges. Kompatibilis a Windows 10 alapú Galaxy Book sorozattal a Samsung Notebook Plus2, valamint a Samsung Notebook Plus modellekkel.

[4] A Canva egyes országokban előre telepítve van az eszközön. A Canva Pro 30 napos ingyenes próbaverzióval lesz elérhető a Galaxy Tab S7 FE felhasználók számára. Az ingyenes próbaidőszak után a Canva Pro használatáért külön díjat számítanak fel.

[5] A Clip Studio Paint egyes országokban előre telepítve van az eszközön. A Clip Studio Paint letölthető a Galaxy Store-ból.

[6] A Noteshelf előre van telepítve az eszközön. A funkció 9 nyelvet támogat: angol, koreai, japán, hagyományos kínai, egyszerűsített kínai, német, olasz, francia és spanyol.

[7] A 15 W gyorstöltő külön kapható.

[8] Az LTE modell elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

[9] Csak új felhasználók számára (Nem elérhető a YouTube Premium, a YouTube Music Premium, a YouTube Red vagy a Google Play Music korábbi próbaverzióinak felhasználói számára). Beváltható a YouTube alkalmazásban az arra alkalmas eszközökön 2021. március 6. és 2022. március 5. között. Az ingyenes YouTube Premium 4 hónapig érhető el a Galaxy Tab S7 FE felhasználóknak és 2 hónapig a Galaxy Tab A7 Lite felhasználóknak.

[10] A más eszközökön történő hívások és szöveges üzenetek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.

[11] A használathoz azonos Samsung-fiók regisztrációja szükséges az eszközökön. A Bluetooth engedélyezése szükséges. Az „Alkalmazások folytatása más eszközökön” beállítást szintén engedélyezni kell mindkét eszközön. A Samsung Notes alkalmazás és a Samsung Internet alkalmazás folytatása olyan Galaxy okostelefonokon és táblagépeken érhető el, amelyek One UI 3.1 vagy újabb verziót futtatnak. Egyes modellek nem támogatottak, beleértve, de nem kizárólag, a Wi-Fi 5GHZ és SAK nélküli eszközöket és az Android GO modelleket.

[12] A funkciót csak a Galaxy Buds Pro, a Galaxy Buds+ és a Galaxy Buds Live támogatja.