Samsung Hírek

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G: Egyedülálló csúcskészülék, a jövőre tervezve

 

Budapest, 2021. január 14. – A Samsung bemutatja a Galaxy S21 Ultra 5G csúcstelefont, amely új szintre emeli az okoseszközökről alkotott elképzeléseket. Az S21 Ultra 5G-ben megtalálhatók mindazok az elemek és funkciók, amelyek a vállalat legjobbjaira jellemzők, mint a Samsung legfejlettebb Professzionális kamerája és lenyűgöző, intelligens kijelzője. A Galaxy S szériában elsőként[1] megjelenő, népszerű S Pennel a felhasználók hatékonyabban használhatják az S21 Ultra 5G-t kreatív feladatokra is.

 

„A Galaxy S21 Ultra 5G újabb példája a Samsung innovatív megközelítésének, amellyel személyre szabott élményeket kínál a felhasználók számára – mondta el TM Roh, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A technológia az életünk elengedhetetlen részévé vált, a Galaxy S21 Ultra 5G pedig egy jelentős előrelépés, amely megmutatja, milyen elképesztő lehetőségek rejlenek még a technológiai fejlesztésben.”

 

A Galaxy S21 Ultra 5G a Galaxy S széria évtizedes sikertörténetének legújabb fejezete. A készülék azok számára készült, akik olyan csúcstechnológiás megoldást keresnek, amellyel közel érezhetik magukat a szeretteikhez és naprakészek maradhatnak a számukra fontos területeken. A Galaxy S21 Ultra 5G a Galaxy S sorozat legújabb tagjaival együtt új szintre emeli a mobiltelefonos felhasználói élményt.

 

Innovatív megoldások és látványos megjelenés

A Galaxy S21 5G szériát feltűnő formatervezése megkülönbözteti más okostelefonoktól. Az új, Készülék keretével egybeolvadó kamerasziget letisztult egységet alkot a készülékház fém keretével. A Galaxy S21 Ultra 5G Fantomfekete és Fantomezüst árnyalatokban elérhető és a ködös hatású kialakításának köszönhetően egy luxuskészülék időtlen stílusában érkezik. A készülék időtállóságáról a Corning® Gorilla® Glass Victus™, az eddigi legellenállóbb Gorilla Glass üveg gondoskodik.

 

A Galaxy S21 Ultra 5G az S21 széria legnagyobb tagja 6,8 colos Dinamikus AMOLED 2X kijelzőjével[2], amely a Samsung eddigi legjobbja. A felhasználóknak nem szükséges választaniuk a sima 120 Hz frissítési ráta és a látványos Quad HD+ felbontás között, az S21 Ultra 5G a Galaxy sorozat történetében először mindkettőt képes egyszerre nyújtani. A készülék automatikusan a megjelenő tartalomhoz igazítja a frissítési rátát 10- és 120 Hz között, így az energiahatékonyság miatt az üzemidő is tovább növekedhet. A Galaxy S21 Ultra 5G kijelzője az S20 modellhez képest 25 százalékkal magasabb fényerőt biztosít[3], az 1500 nites érték az eddigi legmagasabb a Galaxy okostelefonok között. A kontrasztarány 50 százalékkal jobb[4] az előző generációnál, így akár kültéren is lenyűgözően éles és tiszta a kép jeleníthető meg. Csakúgy, mint a Galaxy S21 5G és S21+ 5G, a Galaxy S21 Ultra 5G is rendelkezik a Szemkímélő szűrő technológiával[5], amely csökkenti a felhasználók szemének fáradását.

 

Kiemelkedő kamerakezelés

A Galaxy S21 Ultra 5G a Galaxy sorozat eddigi legfejlettebb kamerarendszerével érkezik, így a felhasználók különböző fényviszonyok és beállítások között is lenyűgöző, stúdióminőségű fotókat készíthetnek, az új MI-alapú megoldásokkal pedig könnyedén forgathatnak és szerkeszthetnek videókat, akár a profik.

 

A hátlapi quad kamera (ultraszéles-, széleslátószögű és duál tele lencsék) továbbfejlesztett, 108 MP pro szenzorával 12 bites HDR fotók készíthetők, amelyek 64-szer gazdagabb színeket és több mint háromszor szélesebb dinamikatartományt[6] nyújtanak. A Galaxy készülékek közül elsőként készíthetők mindegyik lencsével 4K felvételek 60 fps mellett, beleértve az előlapi és a hátlapi kamerát is, így a felhasználók felvétel közben is szabadon válthatnak ezek között. A 12 bites RAW fájltípusnak[7] köszönhetően egyetlen részlet sem veszik el a fényképek szerkesztése közben.

 

Az S21 Ultra 5G-vel a zoom használata közben nem szükséges a minőségromlás miatt aggódni. A Galaxy S21 Ultra 5G százszoros Space Zoom, ultranagyítás a Samsung első Duál Tele lencserendszerével érkezik, amelyben egy háromszoros és egy tízszeres optika található, mindkettő Kettős Pixel(2PD) Autofókusszal, amelynek köszönhetően nagy távolságból is tiszta felvételek készíthetők.

 

A Galaxy S21 Ultra 5G továbbfejlesztett Világos éjjeli módja a Samsung eddigi legjelentősebb eredménye az éjszakai fotózás terén. A továbbfejlesztett Éjszakai módnak, a zajcsökkentésnek, valamint a 12MP Nona-binning technológiának köszönhetően a felhasználók gyorsan és kiváló minőségben készíthetnek felvételeket olyan, kihívást jelentő körülmények közötti is, mint például egy gyengén megvilágított szoba vagy éjszakai táj.

 

Intelligens és ultragyors csatlakozás

A Galaxy S21 Ultra 5G készülékben is megtalálhatók a Samsungra jellemző kiemelkedő technológiai fejlesztések, mint például az ultra szélessávú technológia (UWB), vagy azok az új csatlakoztathatósági lehetőségek, amelyek átalakítják az eszköz és felhasználó közötti interakciót.

 

A Galaxy S21 Ultra 5G felhasználói a csúcskészüléküket a kreatív önkifejezés hatékony eszközeként is bevethetik. A Samsung az S sorozat történetében először hozza el a rajongók által kedvelt S Pen élményt a Galaxy S21 Ultra 5G készülékkel, a Wacom technológiájával[8]. A rajzolástól kezdve a jegyzetelésen át a fényképek szerkesztéséig és a dokumentumok aláírásáig rengeteg új lehetőség érhető el. Akár egy Galaxy Note okostelefon vagy Galaxy Tab készülék S Pen-je is használható, de az S Pen külön is megvásárolható, vagy akár az egyedi tokkal együtt.

 

A Galaxy S21 Ultra 5G az egyik első okostelefon, amely támogatja a Wi-Fi 6E[9] technológiát, amely minden eddiginél gyorsabb kapcsolatot biztosít. A nagyobb sávszélességnek és a gyorsabb internetkapcsolatnak[10] köszönhetően a felhasználók pillanatok alatt streamelhetnek, vagy oszthatnak meg tartalmakat. Az ultragyors és alacsony késleltetésű 5G-nek köszönhetően[11] az S21 Ultra 5G gyors videoletöltést, zökkenőmentes videokonferenciákat és streaming élményt tesz lehetővé.

 

A csatlakoztatott eszközök ökoszisztémájában megszakítás nélküli, tartós kapcsolatokra van szükség. A Galaxy S21 Ultra 5G Dual Bluetooth® technológiát alkalmaz, amely a stabil kapcsolat mellett lehetővé teszi a Galaxy Buds Próhoz[12] hasonló eszközök fogyasztásának csökkentését is.

 

Megbízható teljesítmény és védelem

A Galaxy S21 Ultra 5G továbbfejlesztett kamera-, kijelző- és csatlakoztathatósági funkcióit a Galaxy eszközök történetének legkorszerűbb chipsetje biztosítja, amelynek köszönhetően az eszköz gyorsabb[13], valamint nagyobb teljesítményre és jobb energiahatékonyságra képes. Amennyiben a készülék akkumulátora alacsony töltöttségi szintet jelez, a Galaxy S21 Ultra 5G mindössze 30 perc[14] alatt képes újra 50 százalékos töltöttséget elérni[15].

 

Az okostelefonok talán minden eddiginél nagyobb szerepet játszanak a felhasználók életében, éppen ezért az érzékeny információk védelme kiemelten fontos. A Galaxy S21 védelmét a Samsung Knox Vault, a vállalat saját, chipset szintű (SoC) biztonsági platformja látja el. A szabotázsbiztos biztonsági memória hozzáadásával a Samsung Knox Vault az S21 sorozattal a biztonság egy újabb szintjét hozza el.

 

A Galaxy S21 egy új funkcióval teszi lehetővé a privát adatok magasabb szintű védelmét és nyomon követését. A fotók készítési helyének metaadatai könnyedén eltávolíthatók megosztás előtt. A Galaxy S21 új, Személyes Megosztás funkciójának[16] köszönhetően a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mely személyek számára, milyen hosszú ideig legyen elérhető a megosztott tartalom, így bármilyen dokumentum biztonságosan megosztható.

 

 

Elérhetőség

A Galaxy S21 Ultra 5G 2021. január 29-től lesz elérhető Magyarországon. A Galaxy S21 Ultra előrendelésére január 14., 17:00 és január 28., 23:59 között van lehetőség. A Galaxy S21 Ultra 5G előrendelése esetén Galaxy Buds Pro és Galaxy SmartTag a ráadás készülék, melyek a Samsung Members alkalmazáson keresztül igénylehetőek. A Galaxy S21 Ultra 5G két új színben érkezik:

 

  • Fantomfekete, Fantomezüst: a 128GB modell 12GB RAM-mal, 479,990 Ft-os áron érhető el;
  • Fantomfekete, Fantomezüst: a 256GB modell 12GB RAM-mal 499,990 Ft-os áron érhető el;
  • Fantomfekete: az 512 GB modell 16GB RAM-mal pedig 549,990 Ft-os áron érhető el.

 

 

A Galaxy S21 Ultra 5G-ről további információ a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-s21-ultra-5g/ vagy a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-s21-5g/buy/ oldalon érhető el. A Galaxy S21 5G és S21+ 5G készülékekről a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-s21-5g/  oldalon érhető el további információ.

 

Galaxy S21 Ultra 5G Termékjellemzők

 

  Galaxy S21 Ultra 5G
Kijelző 6,8 colos hajlított QHD+ Dinamikus AMOLED 2X

Infinity-O Display (3200×1440), 515ppi, HDR10+ tanúsítvánnyal
Adaptív 120Hz képernyőfrissítés (10~120Hz)

Szemkímélő szűrő

* A Galaxy S21 Ultra 5G kijelzője teljes téglalapként, átlósan mérve 6,8 colos, a lekerekített sarkokat nem számítva; a valós felület 6,6 colos a lekerekített sarkok és az előlapi kamera miatt.
Méret és tömeg Méret: 75,6 x 165,1 x 8,9mm

Tömeg: 229g(mmWave), 227g(sub6)

Kamera [Előlapi kamera]

40MP Phase Detection AF, FOV 80°, F2.2, 0.7 µm

 

[Hátlapi kamera]

Quad kamera

 

Ultraszéles látószög: 12MP Dual Pixel AF, FOV 120°, F2.2, 1.4µm

Széles látószög: 108MP Phase Detection AF, FOV 83°, OIS, F1.8, 0.8µm

Teleobjektív 1: 10MP Dual Pixel AF, 3x Optikai zoom, FOV 35°, OIS, F2.4, 1.22µm

Teleobjektív 2: 10MP Dual Pixel AF, 10x Optikai zoom, FOV 10°, OIS, F4.9, 1.22µm

 

100X Space Zoom, ultranagyítás

Lézeres Autofókusz Szenzor

* A százszoros Space Zoom magában foglalja a tízszeres Optikai zoomot és akár százszoros Szuper Felbontású Zoom érhető el veleA Szuper Felbontású Zoom digitális zoom technológiát alkalmaz, amely a képek minőségének romlásához vezethet.
AP 5nm 64-bit nyolcmagos processzor

2,9GHz (maximális órajel) + 2,8GHz +2,2GHz

5nm 64-bit nyolcmagos processzor

2,8GHz (maximális órajel) + 2,4GHz +1,8GHz

*Országtól és szolgáltatótól függően változhat.
Memória 12GB RAM (LPDDR5) és 128GB / 256GB belső tárhely

16GB RAM (LPDDR5) és 512GB belső tárhely

Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

*A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől függően változhat.

Akkumulátor 5000mAh (átlagosan)
*Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve.  Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között. A névleges (minimális) kapacitás 4855mAh a Galaxy S21 Ultra esetében. Az akkumulátor tényleges élettartama a hálózati környezettől, a használati szokásoktól és más tényezőktől függően változhat.
Töltés Továbbfejlesztett vezeték nélküli töltés a Vezeték Nélküli Gyorstöltés 2.0-val

USB PD 3.0 (PPS) tanúsítással rendelkező gyors töltés vezetékes töltéshez (AFC és QC2.0 kompatibilis)

* WPC tanúsítvánnyal rendelkező vezeték nélküli töltés

* Vezeték nélküli Töltésmegosztás

* A Vezeték Nélküli Gyorstöltés 2.0 jelenleg elérhető a Vezeték Nélküli Töltőállványon, a Vezeték Nélküli Töltés Duo Paden és más eszközökön, amelyek támogatják a legalább 10 W vezeték nélküli töltést. Külön kapható. A tényleges töltési sebesség a tényleges felhasználástól, a töltési feltételektől és más tényezőktől függően változhat. A vezeték nélküli töltő használatához áramellátás szükséges. A dobozban lévő töltőkábel és / vagy külön megvásárolható adapter használata javasolt, harmadik fél által gyártott termékek használata esetén károsodhat a Vezeték Nélküli Töltőállványt és a Vezeték Nélküli Töltés Duo Padet, vagy csökkentheti a töltési sebességet.

* A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás csak Samsung és más gyártók Qi vezeték nélküli töltési szabványnak megfelelő készülékeivel kompatibilis, mint a Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, a Galaxy Z Fold2, a Galaxy Note20, a Galaxy Note20 Ultra, a Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE és Note5 telefonok, valamint az olyan viselhető okoseszközök, mint a Galaxy Buds Pro, a Galaxy Buds Live, a Galaxy Watch3, a Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, és a Galaxy Buds. A 30 százaléknál alacsonyabb akkumulátor töltöttség esetén a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás nem minden esetben működik más gyártó kiegészítőivel vagy telefontokjaival. A funkció használata a hálózattól függően befolyásolhatja a térerőt vagy a mobilinternet elérést.

OS Android 11
Hálózat és csatlakoztathatóság [5G]5G Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6 / mmWave

[Wi-Fi 6E]

[Ultra Wideband]

*A valós sebesség az országtól, szolgáltatótól és a felhasználói környezettől függően változhat.

*Optimális 5G kapcsolatot igényel. A valós sebesség az országtól, szolgáltatótól és a felhasználói környezettől függően változhat.

* Az UWB technológia a Galaxy S21+ és S21 Ultra esetében érhető el.

* A Wi-Fi 6E az Galaxy S21 Ultra esetében érhető el.

Fizetési megoldások NFC, MST
*Csak bizonyos piacokon érhető el. A fizetési megoldások és az elérhető funkciók az ország és a szolgáltatók függvényében változhatnak.
Szenzorok Ultrahangos ujjlenyomat-olvasó, gyorsulásmérő, barométer, giroszkóp, geomagnetikus szenzor, Hall-érzékelő, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő
Hitelesítés Képernyőzár-feloldás: elhúzásminta, PIN-kód, jelszó

Biometrikus azonosítás: Ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerés

Audió [Ultramagas minőségű audió visszajátszás]

UHQ 32-bit &DSD64/128 támogatás

PCM: akár 32 bits, DSD: DSD64/128

*A DSD64 és DSD128 visszajátszás a fájl formátumtól függően korlátozott lehet.

Audio playback formátum

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

[Bluetooth]

Duál audió

*A két eszköz adott esetben minimálisan eltérő hangzást biztosíthat.

Skálázható kodek

*Csak bizonyos Samsung által gyártott kiegészítőkkel együtt érhető el, mint például a Galaxy Buds Pro, Buds Live vagy Buds.

 

[Felvétel]

Továbbfejlesztett minőségű hangfelvétel High AOP mikrofonnal, amely minimalizálja a hangos környezet által okozott torzítást.

*AOP: Acoustic Overload Point

Video [Video playback formátum]

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

[TV kapcsolat]

Vezeték nélküli: Smart View (képernyő tükrözés 1080p 30 fps-nél)

Vezetékes: Előnyben részesített DisplayPort az USB type-C-vel szemben. HDMI Adapteren keresztül támogatott videókimenet. (DisplayPort 4K UHD 60 fps-nél)

Vízállóság IP68
*Az IP68-as besorolást 1,5 méter mély édesvízben tesztelték, maximum 30 perces víz alatti használat során. Vizes használat után törölje / szárítsa meg az eszközt. A jótállás vízkárokra nem terjed ki.

 

[1] Az S Pen külön megvásárolható.

[2] A kijelző teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A valós felület kisebb a lekerekített sarkok és az előlapi kamera miatt.

[3] A Galaxy S20 Ultrához képest.

[4] A Galaxy S20 Ultrához képest.

[5] A Szemkímélő szűrő alapértelmezetten ki van kapcsolva, a beállítások között kapcsolható be. Az SGS, vezető minősítőintézet az Eye Care Certification hitelesítéssel díjazta a Galaxy S21 kijelzőjét, a kékfény káros hatásainak csökkentéséért. További információ a www.sgs.com weboldalon érhető el.

[6] A Galaxy S20 Ultrához képest.

[7] Csak a széleslátószögű kamerával érhető el.

[8] Az S Pen külön vásárolható meg

[9] Wi-Fi 6E router szükséges.

[10] A Wi-Fi 6-hoz képest.

[11] Optimális 5G hálózati kapcsolatot igényel, amely csak bizonyos piacokon érhető el. Az elérhetőségről és a részletekről érdeklődjön szolgáltatójánál. A letöltési és a streaming sebesség a tartalomszolgáltatótól, a szerver kapcsolattól és más tényezőktől függően változhat.

[12] A Galaxy Buds Pro külön megvásárolható.

[13] A Galaxy S20 készülékhez viszonyítva

[14] Az átlagos akkumulátor-üzemidő alapján, tipikus használati körülmények között. Átlagos várható teljesítmény a tipikus használat alapján. Az akkumulátor tényleges élettartama olyan tényezőktől függ, mint a hálózat, a kiválasztott szolgáltatások, a hívások gyakorisága, valamint a hang-, adat- és egyéb alkalmazáshasználati szokások. Az eredmények változhatnak.

[15] A telefon töltő nélkül érkezik. Csak a Samsung által gyártott töltőfejet és -kábelt alkalmazza. Sérült, vagy a készülékkel nem kompatibilis töltőfejek és/vagy -kábelek használata károkat okozhat.

[16] Elérhető Android P vagy újabb verziójú Galaxy okostelefonokon az alkalmazás letöltésével.