Samsung Hírek

Megérkezett a Samsung Galaxy Buds Pro

Budapest, 2021. január 14. – A Samsung bemutatja újgenerációs fülhallgatóját, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít, mindezt modern és letisztult formában. A Galaxy Buds Pro a vállalat eddigi legfejlettebb vezeték nélküli fülhallgatója, amellyel a felhasználók a legtöbbet hozhatják ki a munkából és a szórakozásból is.

 

„A felhasználók olyan technológiákat keresnek, amelyek az új életstílusuk mellett is használhatók. A vezeték nélküli fülhallgatók pedig megfelelnek az újfajta körülményeknek, éppen ezért magasabb elvárásokat támaszthatnak feléjük – mondta el TM Roh, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy Buds Pro egy fontos mérföldkő ebben a kategóriában, hiszen kiemelkedő hangzásával a leghétköznapibb feladatok is emlékezetesek lehetnek.”

 

Lenyűgöző hang- és hívásminőség

A prémium fülhallgatók egyik legfontosabb jellemzője a hangzás. Legyen szó zenehallgatásról futás közben vagy podcastokról munkába menet, a hangminőség számít igazán. A Galaxy Buds Pro minden korábbinál teljesebb hangzással érkezik. A 11 milliméteres mélynyomóval mélyebb a basszus, a 6,5 milliméteres magashangszóróval pedig tisztábbak a magas hangok és minimális a torzítás. A Galaxy Buds Pro a Samsung eddigi legjobb hangélményét nyújtja. A dinamikus hangzásnak köszönhetően a ritmusos hip-hop és a nagyívű klasszikus dallamok is úgy szólalnak meg, ahogy azt az előadók megálmodták.

 

A fülhallgatók nem csak szórakozásra használhatók, az elmúlt évben a munkahelyi kommunikáció fontos eszközeivé váltak, a hívások minősége pedig kiemelkedően fontos. A Galaxy Buds Pro három mikrofonnal és a Hangfelvevő egységgel felismeri a felhasználók hangját és gondoskodik arról, hogy mindig érthető és tisztán hallható legyen. Az egyik külső mikrofon magas jel-hang arányának köszönhetően még hatékonyabban szűri ki a háttérzajokat. A Samsung új Szélvédő technológiájával a hívások még tisztábbak maradnak, még ha viharos körülmények között is indítják őket. A Buds Pro formájának köszönhetően kisebb felületen van kitéve a szélnek, a különleges hálós rács pedig kiszűri a szél zúgását.

 

Intelligens aktív zajszűrés, vezeték nélküli kialakítás

A Galaxy Buds Pro segítségével a felhasználók csak azt hallgatják majd, amit valóban szeretnének. Az eszköz a Samsung vezeték nélküli fülhallgatók eddigi legfejlettebb aktív zajszűrésével érkezik[1]. A felhasználók könnyedén fókuszálhatnak a munkára vagy éppen a kikapcsolódásra, anélkül, hogy bármi megzavarná őket. A háttérzaj akár 99 százalékkal csökkenthető[2], és személyre szabható. A Környezet hangjai funkcióval a környezeti hangok akár 20 decibellel is felhangosíthatók, így a felhasználók beállíthatják azt a számukra megfelelő szintre. Ennek köszönhetően a felhasználók még a legsűrűbb időszakban is több feladatra koncentrálhatnak egyszerre, a megfelelő hangerő mellett.

 

Az aktív zajszűrés és a Környezet hangjai automatikusan működik együtt, így a környezethez alkalmazkodva a lehető legjobb hangélményt érik el. A Galaxy Buds Pro felismeri a beszédet[3], és automatikusan képes váltani a közeli hangok felerősítése és kiiktatása között. Az eszköz érzékeli, amikor a felhasználó beszél, ilyenkor a zene kikapcsol, még akkor is, ha a Környezet hangjai használatban van, a zajszűrés pedig ki van kapcsolva. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználók még hatékonyabban kommunikálhassanak és ez teszi a Galaxy Buds Pro-t a mindennapok ideális eszközévé.

 

Zökkenőmentes Galaxy élmény

A felhasználóbarát Galaxy Buds Pro fülhallgató a Galaxy ökoszisztéma fontos része. A használat alapján a fülhallgató kapcsolata automatikusan átvált a Galaxy okostelefonok és táblagépek között, így nincs szükség manuális beállításokra[4]. Így, ha a felhasználók éppen egy videót néznek a Galaxy Tab S7 táblagépen, miközben a Galaxy S21 készülékre egy bejövő hívás érkezik, az Auto Switch szünetelteti a videó lejátszását és a Galaxy Buds Pro segítségével válaszol a bejövő hívásra. A hívás befejezése után a fülhallgató azonnal visszakapcsol a tabletre és a videó folytatódik.

 

A későbbiekben a Galaxy Buds Pro-t más Galaxy eszközökhöz, például a Galaxy S21 okostelefonhoz csatlakoztatva, tovább bővíthető a hangélmény. A Galaxy Buds Pro készüléken a Dolby Head TrackingTM technológiával[5] érkező 360 Audionak köszönhetően valósághű, magával ragadó hangélményben lehet része a felhasználóknak, bárhol is legyenek. A vloggerek könnyedén rögzíthetik a hangjukat és a környezeti hangokat a Galaxy Buds Pro és a Galaxy S21 mikrofonjainak szinkronizálásával. A Galaxy Buds Pro Játék módban minimálisra csökkenti a hang késleltetését, ez pedig a Galaxy S21 teljesítményével és a lenyűgöző kijelzőjével együtt új szintre emeli a játékélményt.

 

Nem számít, hogyan használják a Galaxy Buds Pro fülhallgatót, az akkumulátor élettartama miatt nincs szükség aggodalomra. Teljes feltöltés után akár nyolcórányi zenehallgatás is elérhető, amely további 20 órával növelhető a vezeték nélküli töltőtokkal. Az aktív zajszűrés használata esetén is ötórányi használati idő érhető el, további 13 órányi tartalékkal a tokban[6]. Ha mégis lemerülne a készülék, mindössze ötperces töltési idővel újabb egyórányi lejátszási idő nyerhető[7].

 

Stílusos és átgondolt kialakítás

A Galaxy Buds Pro készüléket nem csak használni kényelmes, de a kialakítása is szemet gyönyörködtető. A fülhallgató a Galaxy Buds Live ikonikus formavilágát viszi tovább az új, még inkább ergonomikus tervezéssel és kivitelezéssel. A vezeték nélküli fülhallgató magasabb szintre emeli a hangzás minőségét, miközben természetesebben simul a fülkagylóba. Az új kialakításnak köszönhetően az eszköz kisebb felületen érintkezik a bőrrel, így komfortosabb és a felhasználók kevésbé érezhetik a fülhallgatót a fülükben.

 

A Galaxy Buds Pro tervezői figyeltek a felhasználók nyugalmára is. A készülék a Galaxy Buds sorozat történetének eddigi legmagasabb, IPX7[8] vízállóságával érkezik, és amiatt sem érdemes aggódni, hogy a készülék esetleg eltűnik. A SmartThings Find alkalmazással a fülhallgatók a Bluetooth® hatótávolságán és látótávolságon kívül, vagy annál messzebb is akár megtalálhatók[9]. A Galaxy Buds Pro gyártása során az eddigieknél kevesebb hulladék keletkezik, a szükséges anyagok 20 százaléka a fogyasztóktól származó környezettudatos, újrahasznosított anyag (PCM).

 

Elérhetőség

A Galaxy Buds Pro három lenyűgöző, Fantomfekete, Fantomezüst és Fantomlila[10] színben érkezik, amelyek kiválóan illenek a Galaxy S21 sorozathoz. A Galaxy Buds Pro Magyarországon január 29-től elérhető 89.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A készüléket január 14., 17:00 és 28., 23:59 között előrendelők Vezeték nélküli töltőt kapnak ajándékba, amelyet a fülhallgatóval együtt vehetnek át a promócióban résztvevő viszonteladóknál.

 

További információ a https://www.samsung.com/hu/audio-sound/galaxy-buds/galaxy-buds-pro-black-sm-r190nzkaeue/ oldalon érhető el.

 

Galaxy Buds Pro Termékjellemzők[11]

 

Galaxy Buds Pro
Szín Fantomlila, Fantomfekete, Fantomezüst
Méret és tömeg Fülhallgató: 19.5 x 20.5 x 20.8 mm, 6.3g

Töltőtok: 50 x 50.2 x 27.8 mm, 44.9g

Hangszóró 2-utas (11mm mélysugárzó + 6.5mm magassugárzó)
Mikrofon 3 mikrofon (2 külső + 1 belső) + Hangfelvevő egység + Szélvédő
ANC és Ambient Sound ANC: A külső háttérzaj akár 99 százalékának csökkentése, 2 állítható szint

Környezet hangjai: Akár + 20dB erősítés, 4 állítható szint

Hangészlelés

Akkumulátor6 Fülhallgató: 61 mAh

Töltőtok: 472 mAh

Lejátszás6 5 óra / Összesen 18 óra (ANC bekapcsolva)

8 óra / Összesen 28 óra (ANC kikapcsolva)

Beszélgetés6 4 óra / Összesen 14.5 óra (ANC bekapcsolva)

5 óra / Összesen 17.5 óra (ANC kikapcsolva)

Töltés egyórányi lejátszás 5 perc gyorstöltés után7

Qi-technológiás vezeték nélküli töltés

Csatlakoztathatóság Bluetooth 5.0®

Kodek: Skálázható (Samsung által szabadalmaztatott), AAC, SBC

Szenzorok Gyorsulásmérő, Giroszkóp, Közelségérzékelő, Hall-érzékelő Érintés, Hangfelvevő egység (VPU)
Kompatibilitás[12] Android 7.0 vagy újabb operációs rendszer, több mint 1,5 GB RAM memóriával
Vízállóság IPX78

 

[1] A Galaxy Buds Pro képes a zaj és az emberi hang megkülönböztetésére. A Környezet hangjai segítségével csökkenthető a lejátszott tartalmak hangereje beszéd közben, így az jobban hallható lesz.

[2] Az aktív zajszűrés UL Hitelesítést kapott a külső zajok akár 99 százalékos csökkentéséért 118,43 Hz-en. Az aktív zajszűrés és más funkciók Bluetooth kapcsolattal vagy a Galaxy Wearable alkalmazáson keresztül aktiválhatók.

[3] Az intelligens aktív zajszűrés, a Környezet hangjai és a Hangészlelés a Galaxy Wearable alkalmazásban állíthatók be.

[4] A funkció a One UI 3.1 vagy annál újabb rendszerrel rendelkező Galaxy okostelefonokon, vagy táblagépeken érhető el és a Bluetooth® beállítások között lehet be- és kikapcsolni. Samsung-fiók használata szükséges. A szolgáltatás elérhetősége alkalmazásonként változhat.

[5] A szolgáltatás a megjelenéstől elérhető az alábbi, One UI 3.1 vagy újabb rendszert használó eszközökön: Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, Note20, Note20 Ultra, Fold, Z Fold2, Z Flip, Galaxy S20 FE, Galaxy S10e, S10, S10+, Galaxy Note10, Note10+, Galaxy Tab S7, Tab S6, Tab S6 Lite. Elérhető a Galaxy Wearable alkalmazás az Advanced felületén. A Dolby Atmosszal párosítva a hangok magasabbak, nagyobb tisztasággal, részletességgel és mélységgel szólalnak meg.

[6] Alapértelmezett beállítások alapján. A Bixby hangos ébresztés és a Hangészlelés kikapcsolva. Az akkumulátor tényleges élettartama változhat, és függ a felhasználási feltételektől, például a beállításoktól, a lejátszott fájl típusától és a Bluetooth jel erősségétől. Ha az aktív zajszűrés be van kapcsolva, a Galaxy Buds Pro ötórányi lejátszási időt biztosít, további 13 órát a töltőtokon keresztül. Ha pedig az aktív zajszűrés ki van kapcsolva, nyolcórányi lejátszási idő és további 20 óra érhető el a tokban töltve.

[7] Töltési idő abban az esetben, ha a fülhallgatók a kevesebb, mint 30 százalékos töltöttséggel rendelkeznek a töltés kezdetekor.

[8] Az IPX7 laboratóriumi vizsgálati körülményeken alapul, legfeljebb 1 méter édesvízbe merítve legfeljebb 30 percig. Strandon vagy medencében a használata nem ajánlott. A töltőtok nem vízálló. A sérült fülhallgatóra nem érvényes a garantált vízállóság. Ha a fülhallgató vagy a kéz, amellyel hozzáérnék, nedves, akkor használat vagy a tokba való visszahelyezés előtt ajánlott megszárítani az eszközt.

[9] A SmartThings Find alkalmazás által jelzett hely az eltűnt eszköz körülbelüli tartózkodási helye. A SmartThings Find az Android 8 vagy újabb rendszert futtató Galaxy okostelefonokon vagy táblagépeken érhető el. Az elérhetőség szolgáltatótól függően változhat.

[10] Az elérhetőség szolgáltatótól függően változhat.

[11] A dokumentumban szereplő összes funkció, jellemző, specifikáció és egyéb termékinformáció, beleértve, de nem kizárólag, a termék előnyeit, kialakítását, árképzését, alkatrészeit, teljesítményét, elérhetőségét és képességeit, előzetes értesítés nélkül változhat. Az elérhetőség szolgáltatónként változhat.

[12] Egyes funkciók elérhetősége változhat más gyártók készülékein.