SES.HU Ajánlatok
Ügyfélszolgálat

info@ses.hu

Gyors kiszállítás

Magyarország területén!

Mobilkészülék-csere támogatási program

PÁLYÁZATI KIÍRÁS ÉS ÚTMUTATÓ

Pályázók részére

lazy
lazy
lazy
lazy

Magyarországon ma már a mobilinternet-adatforgalom több mint 96 százaléka a 3G-nél sokkal gyorsabb és megbízhatóbb 4G-hálózatokon zajlik és a hazai 4G ellátottság világviszonylatban is kiemelkedő. Ez döntően hozzájárul ahhoz, hogy az ágazati várakozások szerint 2022 végére országosan is lekapcsolhatóvá válhat a 3G, hiszen a technológia megérett a kivezetésre, így helyet biztosíthat a fejlettebb 4G és 5G technológiáknak. A mobil hanghívásokat egy 3G nélküli világban a 2G és a VoLTE-képes 4G hálózatok, a mobilinternet-adatforgalmat pedig a 4G és az 5G hálózatok veszik át. A mobil-adatforgalmat lebonyolítani nem képes 2G mobilkészülékek fokozatos cseréje szintén indokolt, hiszen a digitális szolgáltatások és alkalmazások elérése egyre inkább létfontosságú minden felhasználó számára.

Az NFFKÜ Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. (a továbbiakban: Támogató) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: ITM) és a Nemzeti Médiaés Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: NMHH) támogatásával pályázati kiírást tesz közzé a lakosság részére a szélessávú mobilinternet szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas mobilkészülékeik lecserélésére.

1. Lépés

Ismerd meg a pályázat feltételeit! Bizonyosodj meg róla, hogy jogosult vagy a pályázatra!

2. Lépés

Ismerd meg a pályázat keretein belül, üzleteinkben megvásárolható készülékeket!

3. Lépés

A pályázati lehetőség 2022. február 14-én indul, 2 szakaszban.

A Támogatási Program első szakaszában kizárólag az aktív 3G használók, a második szakaszban rajtuk kívül a 2G képes mobilkészülékkel rendelkező aktív 2G használók is igénybe vehetik a támogatást a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig.

A pályázat két lépcsőben indul el:

 • 2022.02.14. és 2022. május 8.  között -> Kizárólag 3G képes mobiltelefon készülékeket lehet beváltani.
 • 2022.05.09. és 2022.07.17. között -> A korábban elindult 3G képes készülékek mellett már a 2G készülékekkel is pályázható a támogatás.

A Támogatási Programban azok a magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek kaphatnak támogatást, akik:

 • Rendelkeznek olyan, a Támogatási Programban meghatározott követelményeknek megfelelő mobilkészülékkel, amit új, korszerűbb, legalább 4G VoLTE-képes mobilkészülékre kívánnak cserélni.
  (A támogatásra jogosító 3G és 2G képes mobilkészülékeknek az alábbi követelményeknek kell megfelelniük: – SIM kártyával rendelkező hanghívásra is alkalmas mobilkészülék, amelyhez valamely magyarországi mobiltelefon-szolgáltatást nyújtó szolgáltatónál (a továbbiakban: Szolgáltató) egyéni előfizetés kapcsolódik, és olyan állapotban van, amely alkalmassá teszi arra, hogy az IMEI szám megállapításra kerülhessen (a mobilkészülék működőképes); – a 2021. július 1. – 2021. december 31. közti időszakban valamely magyarországi 3G vagy 2G hálózaton (Magyar Telekom, Vodafone, Telenor, Digi) a lecserélni kívánt – hanghívásra is alkalmas – mobilkészülékkel igazolható (IMEI számmal beazonosított) módon 3G vagy 2G hang- és/vagy adatforgalmat bonyolítottak. A használat igazolása egy, kifejezetten a Támogatási Program érdekében létrehozott IMEI adatbázis segítségével történik.)
 • Vállalják a támogatásra jogosító – SIM kártya nélküli – mobilkészülék leadását a Kereskedőnek megsemmisítésre.
 • A leadott mobilkészülékről, gyári beállítások visszaállításával minden használat során keletkezett személyes adatot visszavonhatatlanul eltávolítanak (azaz végérvényesen törölnek) és erről írásban nyilatkoznak.

Jelen pályázati kiírás keretében egy természetes személy csak egy mobilkészülék cseréjére vehet igénybe támogatást. Felhívjuk a Pályázók szíves figyelmét, hogy ugyanazon természetes személy nevében további pályázat nem nyújtható be. Jelen Támogatási Program keretében kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő Kereskedőtől vásárolt olyan új, VoLTE és 4G vagy 5G képes mobilkészülékhez nyújtható támogatás, amelynek bruttó fogyasztói ára legfeljebb 120 ezer Ft.

A pályázattal elnyerhető támogatás:

(Egy természetes személy egy leadott mobilkészülék után a következő mértékű (összegű) támogatásra jogosult:)

– bruttó 20 ezer Ft

Amennyiben a Pályázó által megvásárolt új mobilkészülék bruttó fogyasztói ára (listaára) 20 ezer Ft, vagy több, mint 20 ezer Ft, illetve – legfeljebb a mobilkészülék bruttó fogyasztói ár (listaár) (amennyiben a Pályázó által megvásárolt új mobilkészülék bruttó fogyasztói ára (listaára) kevesebb, mint 20 ezer Ft, akkor a támogatás összege a mobilkészülék bruttó listaára).

A mobilkészülék-vásárláshoz szükséges saját forrást (amennyiben ilyen felmerül) a Pályázó a mobilkészülék vásárlásakor, a Kereskedőnek köteles megfizetni.

Amennyiben erre a Kereskedő lehetőséget biztosít, az önrész több részletben is megfizethető.

A mobilkészülék-cserét végző Kereskedő a készülékcsere folyamán megelőlegezi a támogatási összeget a Pályázónak oly módon, hogy a megfelelő összegű támogatástartalmat a fizetendő bruttó vételárból levonja. A Pályázó a Támogatói Okirat alapján – a mobilkészülék vásárlásakor kiállított számlával igazoltan – őt megillető támogatás összegét engedményezi a Kereskedőre a jelen dokumentum 3. számú melléklete szerinti Záró megállapodás és nyilatkozatok dokumentum aláírásával.

Kizárólag új, 4G vagy 5G technológiát, illetve a VoLTE nevű, 4G-s beszédhívási technológiát támogató mobilkészülék beszerzéséhez nyújtható támogatás, amelynek bruttó fogyasztói ára legfeljebb 120 ezer forint. 

Dokumentumok átadása a pályázatban megadott adatok alátámasztására a Kereskedőnek
A helyszínen, illetve az előzetes regisztráció során megadott adatok igazolására, a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok az alábbiak:

 • személyazonosság igazolására alkalmas, érvényes okmány (személyazonosító igazolvány, kártyaformátumú vezetői engedély, útlevél);
 • lakcímkártya.
 • Amennyiben a Pályázó képviselője bonyolítja a vásárlást, abban az esetben az alábbi további dokumentumok bemutatása is szükséges az azonosítás érdekében:
  • Kitöltött, aláírt meghatalmazás vagy nyilatkozat; 
  • a Képviselő személyazonosságának igazolására alkalmas okmánya. A személyes adatok bevitelét követően a Kereskedő letölti a Pályázati Rendszerből, az adott pályázó adataival kiegészített pályázói nyilatkozatot (1. számú melléklet) A pályázói nyilatkozatot a Pályázónak és/vagy képviselőjének a helyszínen alá kell írnia.

A mobilkészülék-csereprogram keretein belül a támogatás kizárólag személyesen, többek között a Samsung Experience Store üzleteiben váltható be.

 1. Térj be üzleteink egyikébe! 
  Üzleteink listáját itt találod!
 2. Válaszd ki új, megvásárolni kívánt mobilkészüléket!
 3. A kedvezmény igényléséhez szükség van a működőképes állapotú és a pályázat előírásainak megfelelő régi készülék mellett személyazonosság igazolására alkalmas, érvényes okmányra (személyazonosító igazolvány, kártyaformátumú vezetői engedély, útlevél) és lakcímkártyára.
 4. Az üzleteinkben dolgozó kollégák a kormányzati program weboldalán keresztül végzik a vásárlók regisztrálását: mivel ezen keresztül az elbírálás azonnal megtörténik, ha a jogosultság fennáll, és az ügyfél által kinézett, pályázati feltételeknek megfelelő készülék az üzletben elérhető, azonnal meg is vásárolhatja a készülékét a támogatással csökkentett áron.
 5. Mobilkészülék-vásárlás és annak rögzítése
  1. Üzleteinkben dolgozó kollégák a Támogatói Okirat kiállításáról szóló Pályázati Rendszer értesítést követően rögzíti az elektronikus felületen a ténylegesen megvásárolni kívánt mobilkészülék adatait a készüléklista használatával.
   A mobilkészülék vásárlás rögzítésével a Kedvezményezett, illetve az általa becserélt mobilkészülék IMEI-száma vonatkozásában további, a Program által támogatott vásárlási lehetőségek kizárásra kerülnek.
  2. Támogatói Okirat kiállítását követően az előzetesen kiválasztott új mobilkészülékre vonatkozóan Kereskedő elkészíti a számlát, és a Kedvezményezett (vagy képviselője) és a Kereskedő kétoldalúan aláírják a Pályázati Rendszer által generált záró megállapodás és nyilatkozatok dokumentumot.
  3. Kereskedő a vásárlási tranzakciót követően feltölti a szükséges dokumentumokat a Pályázati Rendszerbe.
   Kereskedő az új mobilkészüléket átadja a Kedvezményezett részére, a támogatásra jogalapot biztosító mobilkészüléket térítésmentesen átveszi.

Amennyiben rokon vagy ismerős régi készülékét szeretnénk a támogatási program keretében lecserélni, ezt megfelelően kitöltött és aláírt meghatalmazás birtokában lehet megtenni.

Ez esetben is szükség van a személyesen eljáró vásárló személyazonosságának igazolására és a lakcímkártyára is.

A kitöltendő meghatalmazás ide kattintva tölthető le!

2022. február 14-től a pályázók online előregisztrálhatnak a Mobilkészülékcsere-támogatási program hivatalos oldalán, ahol egy webes űrlapon keresztül otthonról is kényelmesen megadhatják majd a szükséges adataikat, ezzel gyorsítva az üzletben történő ügyintézést.

A pályázati portál elérhetősége: mobilcsere.nffku.hu
A pályázati konstrukcióval kapcsolatos információk, ügyfélszolgálati elérhetőségek, segédletek a pályázati portálon érhetőek el.

Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás Támogató ügyfélszolgálatán érhető el.
Telefonszámok: +36 70 930 8728; +36/70 903 8735
2022.02.14-2022.07.17. közötti időszakban:
Hétfő –Péntek: 8:00 – 20:00 Szombat: 9:00-20:00 Vasárnap: 9:00-16:00
E-mail: mobilcsere@nffku.hu

Egyéb Információk

A pályázatok benyújtásának módja
A pályázatot kizárólag a regisztrált Kereskedőkön keresztül lehet benyújtani, a regisztrált Kereskedő által kitöltött adatlapokon, elektronikus úton, magyar nyelven, a mobilcsere.nffku.hu címen elérhető pályázati portálon keresztül, a kötelezően csatolandó mellékletek maradéktalan feltöltésével. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén a Támogató a pályázati portálon és honlapján, illetve ennek alapján a regisztrált Kereskedők a honlapjukon hirdetményt tesznek közzé a Támogatási Program lezárásának pontos idejéről. A Pályázókat pályázati díj nem terheli

A pályázat benyújtása
A pályázat benyújtását 2022. 02. 14. napjától, a mobilcsere.nffku.hu pályázati portálon található Regisztrált kereskedők listájából kiválasztott Kereskedő üzletében lehet kezdeményezni. A pályázati adatlapot a Kereskedő tölti ki az elektronikus pályázati felületen. A mobilkészülék IMEI számának ellenőrzését követően – amennyiben nem történt előzetes regisztráció – a pályázat benyújtásához valamennyi, a pályázati adatlapon szereplő adat megadása kötelező. A pályázatot kizárólag a Kereskedőnél lehet benyújtani a pályázati adatlap kitöltésével, és a kötelezően csatolandó mellékletek feltöltésével. A pályázati adatlap kitöltése, a mellékletek csatolása és a pályázat benyújtása a Kereskedő felelőssége. Figyelem! A pályázati adatlap kötelező adatmezőkkel van ellátva, melyek kitöltése nélkül a pályázat nem nyújtható be.

A támogatásra jogalapot jelentő mobilkészülék leadása

A Támogatási Programban csak olyan Pályázó vehet részt, aki az egyéb feltételek teljesülése mellett vállalja, hogy a lecserélni kívánt mobilkészülékét a következőkben részletezett feltételek mentén adja le a Kereskedőnek:

  • A leadás előtt a Kedvezményezett gondoskodik a mobilkészülék gyári beállításainak visszaállításáról, azaz a használat során keletkezett személyes adatok törléséről és erről írásban nyilatkozik.

A Kereskedő által átvett mobilkészülékek veszélyes hulladékként való kezelése a jogszabályok betartása a Kereskedő felelőssége.
Az átvett mobilkészülékek gyűjtése, tárolása, megsemmisítése zárt rendszerben valósul meg.
A leadott mobilkészüléket a Kereskedő jótállási, szavatossági igény érvényesítése esetén sem tudja visszaadni a Kedvezményezettnek és a támogatási összeget pénzben nem kaphatja meg a Kedvezményezett.

Kosár

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

WooCommerce rendszert használunk. A kosár és megrendelés feldolgozásához 2 cookie-t szükséges: woocommerce_cart_hash és woocommerce_items_in_cart. Ez a 2 cookie szükséges az oldal megfelelő működéséhez és nem kapcsolható ki.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Összes tiltása
Összes engedélyezése
0 termék Kosár
Menü