Samsung Hírek

One UI 3.1 frissítése

one ui 3.1 update eye comfort

A One UI 3.1 frissítéssel a Galaxy S21 5G széria különleges funkciói válnak elérhetővé a Galaxy S20, a Note20 és Galaxy Z sorozat készülékein

 

Budapest, 2021. március 4. – A Galaxy S20 sorozat (Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE) és a Note20 sorozat (Galaxy Note20, Note20 Ultra) készülékein, valamint a Galaxy Z Fold2 és Galaxy Z Flip eszközökön is elérhetővé válik a One UI 3.1 szoftverfrissítés[1]. Az új rendszer elsőként a Galaxy S21 5G széria tagjaival mutatkozott be, most pedig további készülékekre is elhoz olyan kamerafejlesztéseket és funkciókat, amelyek megkönnyítik a látványos fotók és videók rögzítését. Az új lehetőségekkel a felhasználók még többet hozhatnak ki Galaxy okostelefonjukból.

 

One UI 3.1 Update Remove Metadata

„A Samsung elkötelezett készülékeinek fejlesztése mellett, azok teljes élettartama alatt – mondta el TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A három generáción át biztosított Android frissítések mellett célunk, hogy a felhasználóknak lehetővé tegyük a legújabb funkciók használatát is, amilyen gyorsan csak lehet. A One UI 3.1 fejlesztése egy fontos lépés ezen az úton.”

 

Dinamikus fotók és videók az okos kamerafunkciókkal

A Galaxy S21 a One UI 3.1 rendszerrel egyedülálló megoldásokat hozott, amelyekkel minden korábbinál könnyebben készíthetők lenyűgöző fényképek és professzionális videók. A legújabb frissítésnek köszönhetően mostantól a Galaxy S20 felhasználók számára is elérhetők ezek a különleges lehetőségek.

 

A népszerű Okos felvétel[2] funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók több állóképet és videóformátumot rögzítsenek egyetlen érintéssel.

 

A képek elkészítése után számos lehetőséget érhető el az utómunkához. A Radír eszközzel a fotók még pontosabban javíthatók. Ezzel az okos képszerkesztő megoldással a felhasználók kivághatnak nemkívánatos részleteket a képekről anélkül, hogy hosszas kézi szerkesztésre lenne szükség. Elég egy érintés a kérdéses területre és a rendszer automatikusan kijelöli és törli a zavaró tárgyakat.

 

A One UI 3.1 továbbfejlesztett érintéses autofókuszt és automatikus exponálást[3] hoz, így a fotók fókuszálása és a fényerő beállítása minden eddiginél könnyebb. A képernyő balra- vagy jobbrahúzásával a fényképek fényereje még az elkészítésük előtt beállítható.

 

Bemutatkozik az új Többmikrofonos Felvétel[4] funkció, amelynek köszönhetően a Professzionális Videó módban lehetőség nyílik a hangok egyidejű rögzítésére a telefonnal és az olyan csatlakoztatott Bluetooth eszközökkel, mint például a Galaxy Buds Pro, a Buds Live, vagy a Buds+[5]. Legyen szó akár vlogról, távoli felvételről, vagy egy zenei produkcióról, ahol az énekhangot és a hangszereket külön veszik fel a legjobb minőség elérésének érdekében, a Többmikrofonos Felvétel segítségével hihetetlenül kreatív és lenyűgöző képi világ és kiemelkedő hangzás rögzíthető.

 

Minden felvételt és emlékezetes pillanatot a frissített Galéria[6] tárol, amely egyszerű, könnyen navigálható hírcsatornává alakítja a videókat és fényképeket.

One UI 3.1 Update Video AF

 

Új okosfunkciók, amelyek új szintre emelik a mindennapokat

A Beállítások között elérhető a One UI 3.1 új Szemkímélő szűrő[7] módja, amely automatikusan állítja be a kibocsátott kékfény szintjét a napszaktól függően. A Szemkímélő szűrő melegebb tónusai megkönnyítik az elalvást, a megfelelő beállítással pedig a készülék automatikusan változtatja a képernyő színeit a nap folyamán.

 

A személyes adatok védelme kiemelten fontos, a One UI 3.1 pedig megkönnyíti a megosztott adatok ellenőrzését. A fotók készítési helyének metaadatai könnyedén eltávolíthatók megosztás előtt, a Személyes megosztás[8] segítségével pedig a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mely személyek számára, milyen hosszú ideig legyen elérhető a megosztott tartalom.

 

A Galaxy ökoszisztéma élménye minden eddiginél letisztultabb. Az új felületen még gyorsabb lehet a váltás a telefon és a táblagép között, a Galaxy Buds Pro, a Buds Live és a Buds+[9] eszközökön elérhető Automatikus váltás funkció pedig lehetővé teszi, hogy a hang is kövesse a Galaxy eszközök közötti váltásokat. A videózás és a zenehallgatás még inkább élvezhető, hiszen a Galaxy Buds Pro fülhallgatóval elérhető 360 Audio teljesen valósághű és magával ragadó hangzást biztosít.

 

További információ a One UI-ról a https://www.samsung.com/hu/apps/one-ui/ weboldalon érhető el.

One UI 3.1 Update Single Take 02

###

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

 

[1] A One UI 3.1 március folyamán lesz elérhető a Galaxy S20 sorozat és a Note20 sorozat készülékein, valamint a Z Fold2, a Z Flip, az S10, a Note10, a Fold, az A71, az A51, az A90, az A80, az A70 és az A50 készülékeken. Az elérhetőség országtól és szolgáltatótól függően változhat.

[2] Az Okos felvétel legfeljebb 15 másodpercen keresztül készít képeket és videókat.

[3] A funkció a One UI 3.0 verziótól kezdődően érhető el.

[4] A funkció csak a Galaxy S20, S20 FE, Note20 sorozat, Z Fold2, Z Flip 5G modelleken érhető el. Ez a funkció a One UI 3.1 vagy újabb verzióval rendelkező Galaxy okostelefonokon vagy táblagépeken érhető el és a Bluetooth® beállítások között lehet be- és kikapcsolni. Samsung-fiók használata szükséges.  A szolgáltatás elérhetősége alkalmazásonként változhat.

[5] Külön vásárolható meg.

[6] A funkció a One UI 3.0 verziótól kezdődően érhető el.

[7] A Szemkímélő szűrő alapértelmezetten ki van kapcsolva, a beállítások között kapcsolható be. Az SGS, vezető minősítőintézet az Eye Care Certification hitelesítéssel díjazta a Galaxy S21 kijelzőjét, a kékfény káros hatásainak csökkentéséért. További információ a www.sgs.com weboldalon érhető el.

[8] Elérhető Android P vagy újabb verziójú Galaxy okostelefonokon az alkalmazás letöltésével.

[9] A Buds Live és a Buds+ esetében szoftverfrissítés szükséges. A frissítés várhatóan február végétől válik elérhetővé.